"ט"ו בשבט – מה חוגגים, מה אוכלים ואיך שותלים עץ בלי לצאת מהבית (2025)
ט"ו בשבט – מה חוגגים, מה אוכלים ואיך שותלים עץ בלי לצאת מהבית (2025)
ט"ו בשבט הוא "ראש השנה לאילנות" – חג שמח, טבעי וטעים 🍇 החג הזה אומץ בישראל כחג סביבתי, ירוק ומשפחתי, וגם הזדמנות נהדרת לזלול פירות יבשים בלי רגשות אשמה 😋
📆 מתי ט״ו בשבט ב־2025?
ט"ו בשבט חל השנה ביום חמישי, 13 בפברואר 2025.
🌳 למה חוגגים את ט"ו בשבט?
לפי ההלכה, זהו יום שממנו מחשבים את גיל העץ למצוות תרומות ומעשרות. אבל בישראל של היום – זו חגיגה של טבע, נטיעות, פירות ואהבת הארץ.
🍇 מה אוכלים בט"ו בשבט?
- פירות יבשים – תמרים, תאנים, צימוקים, משמשים ועוד
- שבעת המינים – חיטה, שעורה, גפן, תאנה, רימון, זית, תמר
- פירות טריים – תפוחים, אגסים, רימונים, וכל מה שטעים ובריא
🌱 מה עושים בט"ו בשבט?
- נטיעת עצים בטבע או בעציץ
- טקסים בבתי ספר וגנים
- ארוחת "סדר ט"ו בשבט" עם ברכות על הפירות
- תרומות לנטיעות או שמירה על הסביבה
💡 אפשר לשתול גם בלי לצאת מהבית?
בוודאי! קנה עציץ קטן, שתול בזיליקום, נענע או אפילו עגבנייה – זה מרגיש נהדר ונותן אווירה של חג 🌿
📌 סיכום:
ט"ו בשבט הוא לא סתם חג של פירות – הוא חג של חיבור לטבע, לאדמה ולשורשים. זו הזדמנות לעצור, לנשום, ולהגיד תודה על כל מה שצומח – בתוכנו ובסביבה 🌱
תגובות
הוסף רשומת תגובה